Oooh die kledingkast… Het is een enorm handig ding, maar ook wel een sta-in-de-weg. Zeker als je kast zó vol zit dat je eigenlijk niet eens meer weet wat je er allemaal in hebt zitten. En dan heb je dus een kast voor kleding en niks om aan te trekken. Je kledingkast opruimen wil nog wel eens helpen. Gewoon stapeltjes maken met “draag ik nog”, “draag ik nooit meer” en “wat dacht ik toen ik dit kocht”. De stapel “draag ik nog” zal nog best de moeite zijn, want bij het opruimen van je kledingkast doe je vaak nieuwe ontdekkingen. De andere stapels… Daar kun je vast wat leuks mee.

Je kledingkast opruimen en dan?

Oké, je hebt je kast eens flink uitgemest. Dat geeft alvast weer overzicht in je kast. En je weet waarvoor je kunt gaan shoppen. Maar met de overige stapels moet je ook wat, want om die nou zo op de vloer te laten liggen… Er zijn wat verschillende dingen die je kunt doen met de kleding die jij niet meer wilt. Je kunt er bijvoorbeeld je vriendinnen blij mee maken. Laat ze eens lekker komen snuffelen in de stapels die jij over hebt. Je zult zien dat ze er blij van worden. Je kunt ook een kleding-ruil-avond organiseren. Want als jij zegt dat jij je kledingkast gaat opruimen, dan vinden jouw vriendinnen dat ook vast een goed idee. Als iedereen dan de kledingkast heeft opgeruimd, kunnen jullie gezellig een avondje kleding ruilen. Wijntje erbij en wat hapjes, weer eens een andere manier om je avond door te brengen.
Kledingkast

Je kledingkast is opgeruimd, maar wat doe je met de echt oude meuk?

De echt oude meuk kun je altijd nog in een kledingcontainer doen. Hierin kun je ook andere textiel kwijt, zoals bijvoorbeeld oude lakens, dekbedovertrekken en tafelkleden. Die containers staan ook vast bij jou in de buurt. Met de opbrengsten uit de kledingcontainer kunnen verschillende instellingen (bij ons is het de Rotary) zich weer inzetten voor minderbedeelden. Zo help je door je kleding weg te doen ook nog een ander! Een echte win-win-situatie!

Ook de kinderen moeten eraan geloven: de kinder-kledingkast opruimen

Een kinderkledingkast loopt nog sneller vol dan die van jou. Waarom? Omdat kinderen ontzettend snel groeien! En natuurlijk omdat je eigenlijk, stiekem, alles wilt bewaren van je kinderen. Maar ook deze kledingkast opruimen kan een feest zijn. Ga er samen met je kinderen eens doorheen (en laat ze passen!), je hebt dan in no time weer ruimte en overzicht. Vergeet ook alle schoentjes en slofjes niet na te lopen. Deze vergeet je snel, maar ze zullen op een gegeven moment écht niet meer passen. Met de nog mooie kinderkleding maak je vast wat vriendinnen blij. Of, en dat zie je steeds meer gebeuren, je biedt complete pakketten kinderkleding (in één maat) aan op een van de Facebook-verkoopgroepen. Zo krijg je er ook nog een paar centen voor terug.
Kledingkast

Als je kledingkast opgeruimd is, dan zijn je schoenen aan de beurt

Het is altijd lastig om afscheid te nemen van je schoenen. Zeker als ze er nog mooi uit zien. Maar als ze alleen stof staan te verzamelen, is het misschien wel tijd om ze gedag te zeggen. Bedenk bij het uitzoeken van je schoenen vooral wanneer de laatste keer geweest is dat je ze hebt gedragen. En waarom dat zo lang geleden was (bijvoorbeeld omdat het echte “zitschoenen” zijn of omdat ze eigenlijk een maatje te groot of te klein zijn). Je kunt ook hier je vriendinnen weer blij mee maken en anders kun je ze prima op de diverse verkoopgroepen kwijt. Wist je dat je schoenen ook in de kledingcontainer kwijt mag? Zorg dan wel dat je de veters aan elkaar knoopt of ze in een zakje bij elkaar doet.
Kledingkast

Je kledingkast weer aanvullen

Als je alles hebt opgeruimd, weggegeven en weggegooid wordt het tijd om te gaan shoppen! Dat is veruit het leukste onderdeel van dit klusje. Of je nu online gaat shoppen of er een gezellig dagje stad van maakt, dat is aan jou. Je hebt in ieder geval weer voldoende ruimte om je nieuwste aanwinsten op te bergen!

Succes met opruimen en veel plezier met shoppen!
Liefs, Puck