Het is alweer bijna Valentijnsdag. Natuurlijk is het een hartstikke commercieel fenomeen, uitgevonden door Amerikaanse winkeliers die in de saaie februarimaand graag wat extra’s willen verdienen. Maar toch, Valentijnsdag blijft een leuke dag om je geliefde eens te laten weten hoe je over hem of haar denkt. Je kunt op Valentijnsdag ook je beste vriend of vriendin eens in het zonnetje zetten, of je vader en moeder of je opa en oma. Gewoon, om te laten weten dat je ze lief vindt. Hier zijn wat dingetjes die je (bijna) helemaal zelf kunt doen om iemand een leuke Valentijnsdag te geven.

Knutselen voor Valentijnsdag

Valentijnsdag - kaart
Voor Valentijnsdag kun je heel wat knutselen. Maak bijvoorbeeld een mooie tekening en zet erbij waarom je iemand lief vindt. Of knutsel een mooi (rood of roze) hart en versier dat met glitters. Daar maak je vast iemand blij mee! Natuurlijk kun je ook zelf Valentijnskaarten maken. Voor je moeder, je vader, je opa en je oma. Vergeet ook je juf niet. Valentijnsdag is de perfecte dag om te laten weten dat je iemand leuk of lief vindt. Je kunt dat natuurlijk ook op de kaart zetten.

Bloemen voor Valentijnsdag

Valentijnsdag - boeket
Bij Valentijnsdag horen eigenlijk ook bloemen. Je kunt hiervoor naar de winkel en zelf kiezen welke bloemen je in je boeketje wilt hebben. Het is hartstikke handig dat Valentijnsdag dit jaar op woensdag is, je hebt dan even de tijd om rustig te kiezen. Kies dan de bloemen die jij mooi vindt, of de bloemen waarvan je denkt dat de ontvanger ze mooi vindt. Je kunt in de winkel van te voren al laten weten hoeveel het boeketje mag kosten. Zo kun je het zelf allemaal regelen. Maak voor bij de bloemen een mooie kaart en je Valentijnsdag kan niet meer stuk!

Bak lekkere koekjes voor Valentijnsdag

Valentijnsdag - koekjes

Ingrediënten:

– 100 g koude boter
– 125 g bloem en wat extra voor het uitrollen
– 100 g suiker
– 1 eierdooier
– snufje zout
– 6 el frambozenjam

Benodigdheden:

– 2 grote bakplaten
– een grote kom
– deegroller
– bakpapier
– huishoudfolie
– 1 groot hartvormig steekvormpje
– 1 heel klein hartvormig steekvormpje
– zeef
– mesje
– theelepeltje

Bereiding:

Zet de oven alvast aan op 180°C. Leg het bakpapier op de bakplaten en pak een grote kom. In de kom doe je de boter (van te voren even in kleine blokjes snijden), de bloem (even door een zeef doen), de suiker, de eierdooier en een snufje zout. Was je handen heel goed en meng alles door elkaar. Niet te lang kneden, maar wel zorgen dat je een goede deegbal maakt. Deze bal pak je even in in huishoudfolie en leg je even een half uurtje in de koelkast. Hierna bestuif je je werkblad met een klein beetje bloem en je rolt het deeg mooi dun uit. Dan steek je met de grote vorm allemaal hartjes uit. Bij de helft van deze hartjes steek je in het midden met het kleine vormpje ook nog hartjes uit. Alle hartjes leg je op de bakplaten. Schuif de bakplaten in de oven en bak de koekjes ongeveer 10 tot 12 minuten. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

Decoreren

Dan komt het leukste klusje: het decoreren van de koekjes voor Valentijnsdag. Je pak een afgekoeld “heel” hartje en smeert daar met een theelepeltje voorzichtig een beetje frambozenjam op. Leg dan een koekje met hartjesgaatje daar bovenop. Dat ziet er leuk uit en is nog lekker ook! De kleine hartjes kun je zo lekker snoepen of bijvoorbeeld in een klein zakje cadeau doen.

Veel plezier met de voorbereidingen!

Liefs, Puck